Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Σπάιντερμαν: Η Αληθινή ιστορία(μέρος δεύτερο)


Μετά το θάνατο της Γκουέν Στέισι, ο Σπάιντερμαν κατηγορείται από τον καθηγητή του Πάρκερ, Miles Warren, ότι την σκότωσε. Ο καθηγητής αυτός, όμως, δεν είναι άλλος από τον θανάσιμο Jackal, ο οποίος διψά για εκδίκηση, γιατί ήταν ερωτευμένος με τη μαθήτριά του.

Στο μεταξύ, ο Πίτερ και η Μέρι Τζέιν είχαν ήδη διαπιστώσει ότι μεταξύ τους υπήρχε κάτι παραπάνω από μια απλή φιλία. μάλιστα ο Πάρκερ έκανε και πρόταση γάμου στην κοκκινομάλλα, η οποία την απέρριψε, γιατί τα οικογενειακά προβλήματα την είχαν γονατίσει.

Πέρασαν αρκετές γυναίκες από τη ζωή του Πίτερ, είτε όμως δε μπόρεσαν να κερδίσουν την καρδιά του, είτε απλώς τον χρησιμοποίησαν.

Μία από τις σοβαρές του σχέσεις ήταν αυτή με τη Felicia Hardly, τη γνωστή ως Μαύρη Γάτα(Black Cat). Πανέμορφη και με εκπληκτικές δεξιότητες, βρήκε τον κατάλληλο συνδυασμό για να κατακτήσει την καρδιά του Αραχνάκια. Η Μαύρη Γάτα ήταν συστηματική κλέφτρα, κάτι που προσπάθησε και τελικά κατάφερε να αποτρέψει ο Σπάιντερμαν που την έπεισε να τον βοηθήσει για να κάνει το καλό και μόνο αυτό.

Με τη βοήθεια της Φελίσια, ο Σπάιντερμαν πάλεψε εναντίον του Doctor Octopus και του Owl. Στη μάχη με τον τελευταίο μάλιστα, η Φελίσια λίγο έλειψε να σκοτωθεί. Τότε ο Αραχνάκιας συνειδητοποίησε ότι χωρίς υπερδυνάμεις, η Μαύρη Γάτα θα μπορούσε απλώς να γίνει άλλο ένα θύμα στη λίστα αυτών που σκοτώθηκαν προκειμένου να είναι ο Πίτερ ο Σπάιντερμαν.

Η Μέρι Τζέιν επιστρέφει από το πουθενά, για να βρει τον Πάρκερ και τη Φελίσια σε μία εύθραυστη από κάθε άποψη σχέση. Η Φελίσια αδυνατώντας να κατανοήσει ότι δεν πρέπει να συνοδεύει τον Σπάιντερμαν σε άλλες μάχες, αναζήτησε υπερδυνάμεις με οποιοδήποτε κόστος, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει στα χέρια του Kingpin και να χωρίσει εκεί ο δρόμος της με τον Πίτερ.
Στο μεταξύ η Μέρι Τζέιν επιστρέφει και αποκαλύπτει στον Πίτερ ότι γνώριζε τη μυστική του ταυτότητα εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, κάτι που ανανεώνει τη σχέση των δύο νέων.

Όπως είπαμε όμως, η ζωή του Σπάιντυ ήταν γραφτό να είναι μέσα στον κίνδυνο. Λίγες μέρες μετά, ένας νέος "φίλος"(μέχρι αποδείξεως του εναντίου) κάνει την εμφάνισή του. Πρόκειται για ένα εξωγήινο παράσιτο, το οποίο καταλαμβάνει τον Σπάιντερμαν και τον τροφοδοτεί με δύναμη. Σύντομα όμως ο Πάρκερ καταλαβαίνει ότι αυτό το νέο "κουστούμι" τον κάνει ολοένα και πιο επιθετικό.

Με τη βοήθεια του Mister Fantastic(του αρχηγού των Fantastic Four), το εξωγήινο παράσιτο αφαιρείται από το σώμα του Πάρκερ. Δραπετεύει όμως και ξανακολλάει πάνω του. Ο Πίτερ τελικά καταφέρνει να το βγάλει με τη βοήθεια του δυνατού ήχου της καμπάνας μιας εκκλησίας. Το παράσιτο, αποδυναμωμένο πια, ψάχνει να βρει ένα σώμα για να παρασιτήσει. Το βρίσκει στο πρόσωπο του Eddie Brock, για να τον μεταμορφώσει στον Venom.


Ευτυχώς η ζωή του Πάρκερ έχει και τα καλά της. Παντρεύεται(επιτέλους) την αγαπημένη του Μέρι Τζέιν, ωστόσο δείχνει να νοιάζεται πιο πολύ για τον Σπάιντερμαν, παρά γι' αυτήν. Καταφέρνει και αποκτάει τις δυνάμεις του Captain Universe, που του δίνουν την ικανότητα να είναι άφθαρτος, να πετάει, να πυροβολεί με κοσμικές ακτίνες και ταυτόχρονα να έχει απίστευτη δύναμη. Αυτές οι δυνάμεις τον βοηθούν να αντιμετωπίσει κάποιους νέους εχθρούς όπως τον Magneto, τον Graviton, την Titania και τον Dragon-Μan.

Δυστυχώς οι δυνάμεις του χάνονται, μετά από μία μάχη με τον Chameleon, αλλά με τη βοήθεια της Black Cat, κατορθώνει να τις ανακτήσει. Για λίγο καιρό, σε συνεργασία με τους Hulk, Ghost-Rider και Wolverine, φτιάχνουν μια ανεπίσημη ομάδα Fantastic Four, καθ' ότι οι... γνήσιοι Φανταστικοί είχαν απαχθεί από τους Skrulls.


Και ξαφνικά, σαν όνειρο, ήρθε η επιστροφή των γονιών του, Μέρι και Ριτσαρντ Πάρκερ....


(συνεχίζεται...)

3 σχόλια:

spicap είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Batman23 είπε...

Πολυ καλη δουλεια.Συνεχισε ετσι.. :)


ΥΓ:Αν μπορεσω θα ανεβασω ενα video αφιερωμα στην ταινια Batman Begins,αλλα εχω καποιο προβλημα με τα Windows :/

Oύρσουλα είπε...

Τέλειο spicap...!!!

Κάποια πράγματα, όσο χρονών και να πας σου αρέσουν το ίδιο !!!

Άντε δώσε και την συνέχεια...we are waiting.